БДП 2023-2024

БДП 2023-2024

     На 13 юни 2024 година лятното училище на 3 "а" клас завърши с весело велосипедно състезание! Състезателен дух, спазване на правилата, техника и добри умения за управление на велосипед и ролери показаха децата. Наученото в часовете по БДП бе приложено и бе очевидно, че малките третокласници са усвоили всички правила за безопасно движение. Спокойни сме, че лятото ще бъде изпълнено с много смях, веселие и безгрижни и безопасни игри!
 
    На 26 март 2024 ЦПЛР - ОДК, община Велинград и РУ "Полиция"- Велинград организираха викторина по БДП с мотото "Да запазим децата на пътя". Състезанието се провежда в три кръга - решаване на тест, викторина и практическо занятие с три задачи - установяване на повреда на велосипед, сглобяване на пъзел с пътен знак и тест за долекарска помощ. Председател на журито бе инспектор Боков от РУ - Велинград, а членове Директорът на ЦПЛР - ОДК Катерина Мирчева, началникът на отдел "Туризъм и реклама" в община Велинград Цвета Спасова и мл. инспектор Пашов. Отборът на ОУ "Неофит Рилски" - Велинград, Таня Алексиева и Константин Стаев от 7 "а" клас, Николай Ангелов от 6 "а" клас и Анна Костова от 5 "а" клас се представиха отлично и се класираха на III-то място. Поздравления!
   
   На 14.03.2024г. се проведе общински кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата за учебната 2023/2024г. СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Велинград беше домакин на събитието, чиято основна цел е подпомагане на възпитанието и обучението на учениците за спазването на правилата и формирането на култура за безопасно поведение на пътя. Участниците решаваха писмен тест от учебното съдържание за съответните класове V - VII и участваха в практическо занятие по управление на велосипед. Учениците от ОУ " Неофит Рилски" Анна Костова от V "a", Николай Ангелов от VI "а", Таня Алексиева и Константин Стаев от VII "а" се класираха на IV-то място.
Браво!
      Янка Тодорова - ръководител на отбора
 

   На 07.02.2024г. с учениците от 1 "а" клас се проведе практическо занимание по БДП в зала "Европа", където има ситуирана площадка по БДП. Темата на практическото занимание бе "Движа се безопасно по пътя към училище!" и бе предшествано от теоретични занимания.

     Иванка Джиева - класен ръководител на 1 "а" клас   

 

 

  На 14.11.2023г., в ОУ „Неофит Рилски“- гр. Велинград, се състоя практическо занятие по Безопасност на движението по пътищата, съвместно със служители от Районно полицейско управление- Велинград. Практическата ситуация се проведе с учениците от 3“б“ и 3“в“ клас, с класни ръководители г-жа Кавръкова и г-жа Иванова. Учениците бяха впечатлени от униформените служители, които показаха отблизо полицейска кола и припомниха на учениците правилата, които участниците в движението по пътищата, трябва да спазват. Третокласниците показаха своите знания за основните пътни знаци, за видовете светофари  и пешеходни пътеки. Изпяха тематичната песен „Светофар“ и взеха участие в дидактична игра. Занятието завърши с пресичане на пътното платно, с използване на стоп палка и светлоотразителни жилетки.

   Моника Иванова - класен ръководител на 3 "б" клас

   Мариана Каймакчийска-Кавръкова - класен ръководител на 3 "в" клас