Викторина "Да запазим децата на пътя"

Викторина "Да запазим децата на пътя"

Викторина "Да запазим децата на пътя"

29.03.2022

Отборът на ИОУ „Н.Рилски” се класира за областния кръг на викторината

Да запазим децата на пътя

За поредна година община Велинград и ЦПЛР- ОДК организират общинския кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „ Да запазим децата на пътя”. Днес в състезанието се включиха пет отбора с ученици от V до VII клас. Според регламента всеки от тях се състои от 4 души, които се състезават в 3 кръга и събират точки. Първият кръг е тест с 20 въпроса и максималния брой точки е 40, вторият – викторина със съответно 25 максимални точки. В третия кръг общият брой максимални точки е 50 и включва тест за реакция при първа долекарска помощ, установяване на повреда на велосипед и сглобяване на пъзел с пътен знак за определено време. Представителите на нашия печеливш отбор са: Александрина Тожарова, Здравка Лачева- 7 клас, Ивайла Цимпарева - 6 клас, Константин Стаев, Таня Алексиева, Галя Лачева - 5 клас.

Петчленното жури бе в състав Катерина Мирчева – директор на ЦПЛР-ОДК, Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама” в община Велинград, Борис Тетимов – инспектор „Пътен контрол” към РУП – Велинград и ръководителите на школи в ОДК – Венера Ланджова и Мая Кондарева. Класирането бе определено, според показаните резултати.

Първо място със 102 точки зае отборът на ИОУ „Н.Рилски”, който се класира за областния кръг на викторината. Само с 2 точки по-малко, втори станаха момчетата от ИОУ „ Христо Ботев” , а трети - отборът на ИСУ „ Методий Драгинов” с 97 точки. На четвърто и пето място се класираха съответно отборите на ИСУ „СвСв Кирил и Методий”/96 т./ и ОУ „Георги Бенковски” /65/.