24 май 2021 - Ден на славянската писменост и култура

24 май  2021 - Ден на славянската писменост и култура

24 май 2021 - Ден на славянската писменост и култура

24.05.2021

24 май е Денят на славянската писменост и култура, денят в който благодарността към учителя я има е ден, в който цветята днес са повече от написаните шестици.

"Учителят...той горд е и изстрадал,

с ум, сила, вяра и сърце дарен.

И не защото е учител станал,

защото за учител е роден."

Учителю, вярвай, бъди търпелив и не се отказвай!

За грижовността и отдадеността, за твоя труд учителю – поклон!

И…от сърце благодарим!

Празничната програма бе открита от красивите ни мажоретки, които под вещото ръководство на г-жа Олга Билярова зарадваха гостите на нашето тържество. Учениците от първи клас показаха, че са грамотни и вече знаят азбуката. Танцьорите от 5 клас, ръководени от г-жа Надежда Камбурова изпълниха традиционни български хора. Плакети и грамоти за цялостна педагогическа дейност получиха г-жа Лорета Църенска и г-жа Росица Паланова, които в края на своя педагогически стаж бяха силно развълнувани от признанието за отдадеността си към учителската професия.

В този тъй тържествен ден д-р Костадин Коев, кмет на Община Велинград връчи Приз „Доблест, Солидарност и Креативност“ на директорите на учебните заведения на територията на нашата община. Ние от сърце благодарим на нашият директор г-жа Юлия Трионджиева за всеотдайността и грижите, с които се отнесе към ученици, родители и учители по време на пандемичната обстановка.

Целият колектив на ОУ „Неофит Рилски“ се обръща към Вас с БЛАГОДАРЯ!