Коледа е празник споделен!

Коледа е празник споделен!

Коледа е празник споделен!

23.12.2022

 

Коледа е празник споделен!

За чудеса и радост отреден!

     В очакване на Коледа сме. Празнично настроение е завладяло всички нас - учители и ученици от ОУ "Неофит Рилски". Цяла година трепетно очакваме тези светли дни, които ни носят много надежда, красота, но и много подаръци под елхата. 

  Затова сътворихме истинска коледна работилница, в която малките джуджета - нашите петокласници трескаво работеха, за да направят навреме подаръци за послушните деца. Разбира се, и прекрасната Снежанка беше при нас. И добре, че ни посети, защото успя да събуди нашите работливковци -  джуджетата, които бяха заспали закратко.

   И започна истинска забава! В коледната ни работилница се заредиха един след друг дългоочаквани гости: нежните и обаятелни снежинки, чудесните рецитатори, артистичните танцьорки, сладкогласните певци. Всички те поздравиха присъстващите със своите изпълнения.

    Единствено липсваше Дядо Коледа. Но ето че и той похлопа на вратата. В залата настъпи оживление, като най - радостни бяха децата. Добрият белобрад старец прикани участниците да се съберат, да си подадат ръка и да запеят заедно песента за добротата и приятелството. Защото само когато сме заедно и си помагаме, успяваме и живеем щастливо!