НП "България - образователни маршрути"

НП "България - образователни маршрути"

НП "България - образователни маршрути"

11.08.2023
Първокласници и второкласници от ОУ "Неофит Рилски" посетиха к.к Албена по НП "България - образователни маршрути" - Модул 1. Учениците посетиха различни забележителности по северното черноморие, където се запознаха с богатата история на България. Първа спирка бе Мадарския конник, където разгледаха скалните паметници и изслушаха историческа беседа в музея. Посещенията продължиха с обиколка на природен резерват "Балтата", където децата наблюдаваха различни интересни представители на тамошната флора и фауна. Огромен интерес предизвика и визитата на средновековния архитектурен комплекс Теккето “Акязълъ баба”, който е бил и дом на Лечителя на лечителите. Разходките продължиха в Зоопарк Добрич, Стария Добрич, а разказите на екскурзоводите впечатлиха учители и ученици. Последният ден посветиха на екскурзия до нос Калиакра, историческия музей там, посещение на грънчарска работилница в Балчик и запознаване със занаята.
Всичко това бе съпровождано от игри на плажа, организирани от нашите ръководители и аниматори, състезания, конкурси за пясъчни фигури, детски дискотеки, много смях, забавления и веселие из златните пясъци на курорта.
Малките ученици се завърнаха, щастливи и заредени с нови знания, впечатления, енергия и желание за започване на новата учебна година.