БДП 2022-2023

БДП 2022-2023

31.03.2023 - За поредна година ЦПЛР- ОДК, община Велинград и РУ-Велинград организират ученическа викторина по безопасност на движението с мотото ”Да запазим децата на пътя”. В нея днес взеха участие 5 отбора, съставени от по 4 ученици в V ,VI и VII клас. По регламент състезанието се провежда в 3 кръга – решаване на тест, викторина и практическо задание за установяване на повреда на велосипед. Класирането на отборите е според сумата от броя на точките в трите кръга. Председател на журито бе мл. инспектор Благовест Стаматов от звено "Пътна полиция" към Районно управление на полицията – Велинград, а членове - Директорът на ЦПЛР- ОДК Катерина Мирчева, началникът на отдел „Туризъм и реклама” в община Велинград Цвета Спасова, както и Венера Ланджова и Мая Кондарева - преподаватели в школите към ОДК.

Отборът на ИОУ "Неофит Рилски " завоюва III-то място. Поздравления за Мелис Хасан от 5 "а", Константин Стаев и Таня Алексиева от 6 "а" и Лазар Янков от 7 "а".
За всички участващи отбори бяха подготвени грамоти, а за класираните на първо, второ и трето място - медали.

27.02.2023 -  На 27.02.2023г. се състоя Общинският кръг на Националното състезание по БДП. Учениците ни Мелис Хасан - V "a", Константин Стаев и Таня Алексиева от VI "a" и Лазар Янков от VII "a" се състезаваха и получиха грамоти за участието си.

18.11.2022 - Второкласниците от ОУ "Неофит Рилски" участваха в международната инициатива "Заедно за безопасността на децата на пътя" организиран в партньорство между Асоциацията на българските застрахователи, Главна дирекция "Национална полиция" МВР и Гаранционен фонд. Учениците решиха теста "Без грешки на пътя" и получиха своите грамоти за постигнат максимален резултат и показаха завидни знания за основните правила за безопасност на пътя. Благодарим на г-н Харитош Вецов за връчването на грамотите!

25.10.2022 - В слънчевия ден на 25 октомври учениците от 1 "б", 1 "в" и 3 "б" класове проведоха тренинг на тема "Моят безопасен път до училище".

Господин Хари Вецов и класните ръководители представиха нагледно ситуация на ж.п. прелез, кръстовище и пешеходна пътека.

В тренинга участваха и родители.