149 години от гибелта на Апостола на свободата

149 години от гибелта на Апостола на свободата

149 години от гибелта на Апостола на свободата

18.02.2022

????????????????????????

     Има ли българин, който да не знае кой е Васил Левски? Още от ученическата скамейка учим за живота и делото на великия революционер. Всяка година на 19 февруари с панихида почитаме приноса на Апостола за българската духовност.

   Днес в нашето училище от най-малките до най-големите ученици изказаха своята признателност и благодарност на Левски със стихове и песни.

   Директорът, г-жа Трионджиева, връчи наградите на изявилите се ученици в конкурса за рисунка, организиран от ЦПРЛ-ОДК-Велинград - "Апостолът на свободата". При класирането 1-4 клас нашите първокласници взеха следните места: Категория "Портрет" - 2-ро място за Йоана Златарева и 3-то място за Виктория Трионджиева. Категория "Композиция" - 1-во място за Иванина Зеленгорова, 3-то място за Стефан Черенски и Петър Пелев. Катерина Шаркова получава поощрение.

    Класиране 5- 7 клас:

   Категория "Портрет" - 1-во място за Александрина Тожарова, 1-ро място - Мариана Димитрова, 2-ро място - Здравка Лачева. Поздравяваме нашите победители и всички участници!

   Всички ученици твориха през настоящата седмица и украсиха таблата по коридорите на училището по повод предстоящото честване на 149-тата годишнина от гибелта на героя от Карлово.

    Поклон, Апостоле!