24 май 2022 - Ден на славянската писменост и култура

24 май  2022 - Ден на славянската писменост и култура

24 май 2022 - Ден на славянската писменост и култура

    24 май – за българите това е светъл ден – празник на магическите знаци АЗ, БУКИ …, подредени в книгите. За образованието е ден, окичен с венеца на труда в училище - ученици, учители, родители се радват на пролетта и на животворната сила на знанието.

    С празнични лица, с песни, танци и тържествени слова отбелязахме този ден в ИОУ „Неофит Рилски“ – учениците от I, II, III, IV,V, VI и VII клас оживиха училищния двор, украсен с портретите на Кирил и Методий, с балони и цветя. Не забравихме да напомним, че тази година отбелязваме 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, който и до днес буди народното съзнание с думите: „Четете и знайте своя род и език!“

    В този тъй тържествен ден своите награди за учители на годината получиха две заслужили преподавателки - г-жа Цвета Гергова - за начален етап и г-жа Величка Главчева - за прогимназиален етап. С награда "Ученик на годината" бе наградена Александрина Тожарова от VII "а" клас .

        Но с това наградите не свършват - г-н Иван Гергев получи поредната награда от Община Велинград -  "Заслужен Деятел на Културата" за Община Велинград за 2022 година.

               Поздравяваме всички номинирани! Честит празник!