Празник на училището

Празник на училището

Празник на училището

27.10.2023

Поклон, будители!

        Денят на народните будители заема особено място в празничния календар на нашето училище, което носи име на будител. И тази година възродихме и прославихме завещаното ни от Апостолите на българщината.
Учениците от прогимназиален етап почетоха по интересен начин делото на народните будители. Децата посетиха своите приятели от началните класове, като ги поздравиха с песен и кратък рецитал по повод празника, а част от програмата бе  и посещението на самия възрожденски учител Неофит Рилски, който е патрон на нашето училище. Той се срещна с учениците и отправи въпроси към тях, на които те дадоха точни отговори, показвайки колко много знаят за славното минало на нашия народ и за духовните ни просветители и бунтовници, но и колко е важно също да пазим и обичаме всичко свято и родно.
И действително, във времена на изпитания и трудности, когато сме обезверени и объркани, още повече се нуждаем от мъдрите съвети и нравствените поучения, от светлия пример и героичните дела на възрожденските ни дейци!

          Днес 27.10.2023 г. тези толкова емоционални наши възпитаници от втори, трети, четвърти и седми клас представиха пред своите съученици и учители вълнуващи разкази за живота и делата на наши будители – Паисий, Софроний, Берон и Неофит Рилски.

       Директорът госпожа Трионджиева поздрави всички за Деня на будителя и връчи грамоти на ученици, отличили се с участието си в националните олимпиади Кингс по БЕЛ. 

          Празненствата продължиха със спортен празник. Учениците от начален етап се състезаваха в забавни щафетни игри, а по-големите изпитаха своите ловкост и умения в импровизирани „Игри на волята“. Петокласниците ни раздвижиха със зумба танц. Футболните и баскетболните мачове активизираха агитките на съответните отбори и спортните площадки на училището бяха огласени от положителните емоции на всички ученици.