Английски език в начален етап

Английски език в начален етап

13.02.2024 

Учениците от 2 "а" клас показаха своите знания, усвоени през първия учебен срок пред директора - г- жа Трионджиева и преподавателя по английски език - г-жа Сариева. Дигиталният урок бе изработен от г-жа Деянова в платформата MOZABOOK  и включваше самостоятелно направени инструменти за работа от учениците. Децата показаха знанията си за буквите, числа, цветове, дейности, части от лицето и др. Всеки бе нетърпелив да работи на интерактивния дисплей и да покаже усвоените умения.

17.05.2023

  На 17.05.2023 година се проведе открит урок по английски език с учениците от 2 "а" клас пред техните родители. Малките второкласници общуваха на английски език, отговаряха на зададени въпроси, представиха своите проекти, с които се представиха кои са, каква националност са и кои са любимите им спортове. Фурор предизвикаха упражненията в интернет платформите -Socrative и Answergarden. В първата децата показаха в реално време знанията си, като техните родители виждаха процентното съотношение на напредъка и успехите им в зададените упражнения. А на втората платформа малките второкласници помогнаха на своите родители да изразят своето мнение за урока, който се проведе пред очите им. Откритият урок завърши с поздравления за постигнатия успех в комуникацията на английски език, както и работата в платформите, които  г-жа Деянова е усвоила по програма "Еразъм +" мобилност в Италия през 2022 година.

 

 Октомври 2022 г.

 Обучението по английски език в начален етап е забавно и завладяващо вниманието на малките ученици. Подходът, който е водещ в обучението на малките ученици, е Learning by doing. Ето защо най-подходящо е да се използват разнообразни образователни технологии и платформи, които имат свободен достъп в интернет пространството. Благодарение на обучението по програма "Еразъм +" на тема  "ИКТ - Иновативни инструменти за улесняване на ученето, сътрудничеството и творчеството на учениците", проведено в Италия през учебната 2022-2023 година, разширихме степента на кръгозора си по отношение на международния опит в преподавателската професия.

    В ежедневното обучение по английски език се използват следните платформи - https://wordwall.net/, https://learningapps.org/ , https://www.liveworksheets.com/ , https://www.socrative.com/ , https://edpuzzle.com/ , https://padlet.com/ , https://www.studystack.com/ и други, които са полезни и приятни за работа от учениците.